4/02/2012

Suut mustikkaan

Tässä ois nyt yks herkullinen resepti teille! :) Toivottvasti tykkäätte.  

Täytekakku
mustikkarahka jäädykkään kera


Ainekset

Kakkupohjaa varten:
5 kananmunaa
suolaa
3/4 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2½ dl jauhettuja manteleita

Päällinen:
rahkaa 300 g
kermaa 3 dl
sokeria 1-2 dl dl maun mukaan
vaniljasokeria 1-4 tl maun mukaan
mustikkahyytelöä/ mustikoita oman maun mukaan

1.Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (esim.korppujauholla). Erottele ja valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi, sirottele vaahtoon vähitellen 2 rkl sokeria. Vatkaa keltuaiset ja loput sokerista ja 2 rkl vettä vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauho ja mantelit keskenään.
2. Lisää jauhot keltuaisseokseen ja lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Ota kakku uunista, anna jäähtyä hieman ja kumoa vuosta. Anna kakunpohjan levätä vähintään 2 tuntia.
3. Vatkaa kerma. Sekoita kermaan rahka ja sokerit. Levitä kakun päälle + mustikat/mustikkahyytelö anna jähmettyä 1-6 tuntia tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for your comment!