10/24/2013

Miks aina pitäis olla se täysi täydellinen?





Tiedättekö ne ihmiset, jotka katsovat sinua tai jotakin toista ihmistä "päästä varpaisiin", jos teette tai pukeudut jotenkin erikoisesti tavalliseen tapaanne nähden tai joku tai te esim. erotutte "massasta"? Moni varmasti on minun lisäkseni kohdannut/nähnyt sivusta tälläisiä henkilöitä. Yksinkertasesti minulla menee joskus vaan niin hermot näihin henkilöihin! Kuka nyt jaksaa aina olla se neiti tai herra täydellinen, joka puhuu ja pukeutuu aina siististi ja toivotulla tavalla. En ainakaan minä! Entä jaksatteko te? Olisi kiva puhua (ainakin omasta mielestäni) joskus, mitä sattuu ilman, että joku katsoo "oletko sairas".

Itse ihailen näitä ihmisiä, jotka ovat juuri "erilaisia" esim. tyyliltään. Tälläiset tyyliltään erottuvat henkilöt uskaltavat yhdistää erilaisia vaatteita rajusti, vaikka lopputulos saattaisikin joskus olla vähän outo. Sellaiset ihmiset ovat kuitenkin mahtavia ja sellainen tyylihän vain näyttää, että heiltä löytyy mielikuvitusta/luovuutta. He jopa inspiroivat minua monesti. Itse sen takia en haluisi katsoa heitä "päästävarpaisiin" ainakaan ilkeästi ainoastaan ihailusti.

Emmekö voisi siis joskus olla katsomatta ihmisiä ilkeästi ja olla kuvittelematta, että olen parempi kuin hän? Voit ollakin jossakin asiassa, mutta hän saattaa myös olla sinua, jossakin toisessa asiassa parempi.
   Myönnän, minäkin olen joskus katsonut ihmisten pukeutumista tai käyttäytymistä vähän tuimasti/ilkeästi. (Joskus ei ole tarkoitus katsoa ilkeästi, mutta en voi sille mitään, että näytän joskus vähän ilkeältä vaikken haluaisi. Johtuuko kulmista?) Jälkeenpäin se on tuntunut tosi pahalta, koska näkee ettei se ole  toisesta tuntunut kivalta ja tajuaa ettei se ole itsenikään mielestä kivaa. Siksi yritän nykyään pitää mieleni positiivisena ja muistaa sen, että me jokainen olemme ihan samalaisia ja saman arvoisia. Aina se ei onnistu, mutta silti pitää aina yrittää!

Enköhän ole tässä ihan tarpeeksi nytten purkautunut/mielipidettäni. Kirjoitusvirheitäkin taitaa olla sata, mutta antaa nyt olla. Yritetään pitää mieli avoimena ja muistetaan,että me kaikki olemme yhtä hyviä.

12 kommenttia:

  1. Sori mut pakko korjata kun kirjoitit "Moni varmasti on kohdannut tälläisiä henkilöitä minun lisäkseni." Kirjoittamassasi kontekstissa annat ymmärtää että olet itse sellainen ihminen jota edellisessä lauseessa selitit.
    Näin se on oikeaoppisesti "Moni varmasti on minun lisäkseni kohdannut tälläisiä henkilöitä"

    xx grammarperfektionisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :d Ei ollut tarkoitusta saada sellaista käsitystä aikaan. En ole ihan niitä parhaimpia henkilöitä oikeinkirjoittamisessa. Kiitos kuitenkin korjauksesta!

      Poista
  2. Yksinkertaisesti on yhdyssana ja kirjoitit samanlaisia "samallaisia". Siinä taisi olla kaikki. Mitä jos sen sijaan että kirjoitat loppuun että kirjoitusvirheitä on ainakin sata, luet kirjoituksesti läpi ennen sen julkaisemista? Ei veisi sen enempää aikaa ja lukijoillakin olisi parempi mieli kun on huoliteltumpi postaus. Kiitoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän kyllä, että minulla sattuu aina kirjoitusvirheitä tulemaan. Mutta joitakin virheitä en edes huomaa ensimmäisillä lukemis kerroilla, yritän silti aina tulla vielä uudestaan myöhemmin lukemaan läpi postauksen, jos löytäisin vaikka lisää virheitä. Äidinkieli ei ole minulle ollut koskaan kovinkaan vahva aine. Yritän saada kaikki virheet seuraavilla kerroilla korjattua ennen kuin julkaisen postauksen. Kiitos palautteesta! :)

      Poista
    2. Tämä niin vitusti. Rasittava lukea tekstiä mikä on täynny virheitä :( Vähennä vaikka kirjoitusten määrää ja teenne sitten huolellisemmin!

      Poista
  3. Mö en tykkää sun blogista just sentakii koska sulle on toi kirjotustapa, siisku mun mielestä toi väkisi oikeinkirjoittaminen ei oo luovaa blogissa. tää ei oo mikää nettiuutiset sivusto tms nii mikset tekisi siitä omaperäisemmän?:) ja tässä aiheessa sä vähän harvoit niitä juttuja sun täältä, ekaks annoitkuvitelman et ihmiset kattoo pitkään koska et oo täydellinen, ja sitten että muut kadehtii sua ja viimeseks että ne tekee sen ilkeyden takii. eli siis oli vähä sekavaa et mitä sä oikeesti ajattelit. ja oikeessa oot että itsekin olet katellut miten sä sen sanoitkaan "tuimasti" mut ei mitää täs muuta, sun blogi on muute tosi kiva ja kirjoitat hyvistä aiheista mut kirjotustyyliei todellakaan nappaa. mistä mä sut tunnen ehkäse oikeesti sopii sulle mut tän blogin perusteella rennompi sellane blogimainen kirjotustyyli ois kirsikka kakun päällä! täähän on siis vain mielipide:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mulla on vähän vielä tää oma kirjoitustapa kadoksissa, enkä siis ole ihan varma ollut vielä itsekkään millä tavalla kirjottaisin. Sen olet varmasti sinä ja moni muukin tullut huomanneen. Tarkoitukseni oli kertoa yleisesti, miten monia katsotaan, jos poiketaan normaaleista tavoistaan kerrankin, sekä jos erottuu "massasta". Taisin saada kirjoitukseni kuulostamaan, että puhuisin vain itsetäni. Kyllä olen joskus katsonut todella tuimasti tai ilkeästi, mutta joskus en pakolla ole tarkoittanut sitä oikeasti. Näytän joittenkin mielestä aina vähän vihaiselle tai sellain. Äitini sanoo, että näytän välillä jopa niiltä vihaisilta angry birds -linnuilta :D Musta tuntuu, että olisi helpompi kirjoittaa puhetyyliin kuin kunnolla oikeinkirjoitettuna, mutta se voi sitten ärsyttää monia, siksi etsin vielä sitä omaa tyyliäni.
      On mukava saada teiltä lukijoilta positiivista sekä myös sitä negatiivistä palautetta, koska ainakin silloin saan tietää asioita, missä mulla on vielä paljon opittavaa. Kiitos siis paljon mielipiteestäsi! :)

      Poista
    2. "Joitakin voisi ärsyttää se.." mitä sitten?:o tai siis pidäks sä nyt lukijoita varten vai ittees? ehkä sun pitäis vaa kirjoittaa niin kuin haluut, jos joku ei tykkää ni sit ei tykkää. ja musta tuntuu että nää sun lukijat on sisällön takii lukee tätä ei kirjotustyylin:) muttajoo etköhän itse parhaiten tiiä:) ja sot vielä toho alla olevaan kommenttiin liittyen niin kukaan ei täällä haukkunu? vai eiks tääl saa antaa ko positiivista palautetta? ja tossakin mä sanoin vain mielipiteeni että ylireagoitkohan nyt vähän? mut pakko myöntää että ylemmissä kommenteissa huomaa pientä kettuilua, mut ei tääl kukaan ns haukkunut:)

      Poista
    3. Totta. No, koska tämä on oma blogini ja olen vähän itsekin epävarma, miten kirjoittaisin, niin sen takia kokeilen eri tavoilla kirjottamista. :) Mutta ehkä juuri se, että kirjoittaisin, miten sanoisin ilman ajattelu tai näin voisi olla se mulle paras juttu. Omasta mielestänikään kukaan ei haukkunut tai näin ja niin kuin ylempään vastaukseeni laitoinkin, niin positiivista ja negatiivistä palautetta saa minun puolestani tulla, koska aina voin kehittää itseniä niiden perusteella (en pelkästään blogini puolesta vaan ihan muutenkin). Ei mielipiteessäsi tai muidenkan ollut oikeastaan mitään pahaa!:) Ja ei minua haittaa, jos ihmiset tulevat anonyyminä kertomaan mielipiteensä, koska esim. joillakin ei saada edes olla google tunnuksia ja voi olla jopa joillekin helpompi ilmaista mielipiteensä ilman, että kukaan tunnistaa. En tiedä hämäsikö paljonkin tuo "Kiitos E!" (?), kiitin vain häntä kommentoinnista, en hänen sanoistaan, että anonyymien pitäis häipyy.
      No, voi olla, mutta antaa olla. Kettuilkoon joku, jos haluaa. :)

      Poista
  4. anot menkäähän muualle, jooko? jos ette uskalla tulla nimellisenä sanomaan, voitte ihan rauhassa olla hiljaa.

    musta on tosi hienoa, että joku osaa ja pystyy olemaan oma itsensä muiden mielipiteistä välittämättä. itse asun sellasessa tosi pienessä kaupungissa jossa paska kiertää nopeammin kun missään. täällä ei pysty millään olemaan oma itsensä. toki se on aina vaikeampaa pienessä kaupungissa jossa kaikki tuntee toisensa, isommassa tilanne ois täysin eri. ei kukaan ole toista parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet kaupungit ja kylät ovat hankali varsinkin, jos kaikki tuntevat toisensa. Itsekin olen saanut täällä Lappeenrannassa tuntea sen, miten juoruja ja muuta ilmestyy tyhjästäkin tai joitakin asioitani on levitetty ympäri kaupunkia, vaikka asiat eivät olisikaan kuuluneet kaikille. No, mutta tälläistä elämä on ja varmasti tulee olemaan aina. Kiitos E! :)

      Poista
    2. Korjaan vielä, että E kiitos kommentoinnista! Mutta ei anot haittaa minua, ja jotkuthan tulevat sanomaan mielipiteensä anona, koska heillä ei ole esim. google tunnuksia tai heidän on helpompi sanoa mielipiteensä ettei kukaan tunne heitä. Ja negatiivistäkin palautetta pitää yrittää ottaa vastaan. :)
      Mutta ihan mukavasti tehty, että tulit "puolustamaan" mua, mutta kyllä mä voin ottaa vastaan negatiivista palautettakin :)

      Poista

Thank you for your comment!