7/14/2013

Et koskaan voi tietää, milloin elämäsi saattaa muuttua lopullisesti

Heipähei! Monet teistä kyselivät (aikoja sitten) kädessäni olevasta tatuoinnista. Ja lupailin, että tekisin siitä oman postauksen myöhemmin. No nyt olisi sen postauksen aika. :)

Minua vähän jännitti tämän toisen tatuoinnin kertominen, koska tämä asia tulee niin monelle yllätyksenä. Kädessäni lukee siis "Diabetes". Miksikö? Sen takia, koska sairastan 1-tyypin diabetestä (eli ikivanhalla nimellä sanottuna sokeritautia). Toivottavasti ette järkyttyneet?
   Moni varmaan ajattelee teistä, että tämä tulee syömällä paljon herkkuja tai syömällä epäterveellisesti (ei se näin ole!) tai, että kyseinen sairaus voisi tulla vain, jos suvussa on sitä (tämäkään ei pidä paikkaansa!) Kuka vain voi sairastua tähän, mutta yleensä riski sairastua on niillä keillä tätä on suvussa 1- tai 2-tyyppinä.

Elämäni muuttui sairastumisen jälkeen vähäisen, mutta sairaus ei ole kuitenkaan estänyt minua, missään elämäntilanteessa. (Älkää siis kuvitelko etten voisi tehdä samoja asioita, kun tekin.) Syy, miksi päätin tatuoida tämän kaikkien näkyville/tiedättäväksi oli yksin kertainen. "Miksi en tatuoisi sitä kehooni loppuelämäksi, koska onhan tämä sairauksin minulla koko loppuelämäni?" Käteen näkyville halusin sen, koska olen vahva nainen ja en pelkää puhua tästä sairaudesta, jos joku kysyy siitä. Eli jos jotakin kiinnostaa tietää lisää sanokaa/kysykää vain, minä kyllä vastaan/kerron tästä! :) Joskus tekstin viereen tulee ilmestymään muutakin, mutta ei ihan vielä ;)

Nyt se on sitten tiedossa teille. Ajattelin aluksi tehdä teille videopostauksen, mutta päädyin, sitten nyt ihan kirjoittelemaan vain. No, katsotaan jos joskus teen vielä videon, missä kerron tarkemmin tästä sairaudesta, omia ajatuksiani ja tunteitani.  :)




Pahoittelut kuvien vähäydestä ja laadusta, mutta kamerani ei ole nyt ollut vähän aikaan minulla käydössä, niin joudutte nyt tyytymään web-kameraan ja yhteen vanhaan kuvaan.

12 kommenttia:

  1. Emilia missä sie kävit ottamassa tatuoinnit? Täällä Lappeenrannassa vai? Ja on kivan näköinen tatuointi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Imatralla kävin ottamassa. :) Tässä on linkki kyseisen firman nettisivuille (kyseessä on suuryritys): http://www.hismasterstattoo.com/fi/etusivu

      Poista
  2. Sulla on hyviä postauksia ja osaat kirjottaa kivasti:) huomasin tässä yhtenä päivänä että tänne ilmestyy nykyään enää aika harvoin uusia postauksia. Esim vuosi sitten kirjottelit pari postausta viikossa mutta nyt tänne tulee pari postausta kuukaudessa. Aina ei tietenkään riitä aikaa kirjoittamiselle ym mutta olisi mukava nähdä useammin uusi postaus:) ja kirjoituksesi ovat olleet mukavaa luettavaa joten jatka vain samaan malliin ja samalla innolla kuin vuosi sitten!!:):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! En osannut aavistaakaan, että minulta löytyy lukijoita vuoden takaa (jotka lukevat siis edelleen blogiani) :o Kesä on ollut minulle sellaista aikaa, ettei paljon tietokone ole kiinnostanut ja samalla sitten blogikin on jäänyt. :( Uskon (tai siis tämä tapahtuu), että nyt kohta koulujen alkaessa blogini palautuu siihen vanhaan tapaan, milloin siis postauksia tuli useampaan otteeseen viikossa. Tälläkin hetkellä minulla on niin paljon postausideoita, mitä en varmasti paljoonkaan ehti viimoisilla viikoilla tulla postailemaan, mutta koulujen alkaessa sitten. :) Kiitos kommentista, sait minut taas kunnolla innostumaan bloggaamisesta ja muistutit, kuinka mukavaa on tietää, että joku oikeasti pitää blogistasi!!

      Poista
  3. ihanii kuvii kirjotat hyvi !:)

    kurkkaathan ➜ twostars-inthesky.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Moi! Eksyin jonkun ikivanhan cosmon palstan kautta tänne ja törmäsin tähän kirjotukseen ja nyt on heti jo pakko kommentoida :D Tosi kaunis tekstityyli tossa tatuoinnissa ja muutenkin tosi rohkee idea tatuoida se! Paljon näkyvämpi mutta myös hienompi kuin diabetes-korut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Itse en oikein tykkää kauheasti niistä koruista tai en oikeastaan osaa, vaan niitä käyttää kokoajan :/ Kun päätin tatuoida kaikkien tietoon sairauteni, tiesin heti minkälaisella fontilla haluan sen (kaunokirjoituksella, mutta silti selkeällä sellaisella). :)

      Poista
  5. Hei Emilia! Olisi todella kiinnostavaa kuulla sinun kokemuksia tästä sairaudesta! Toivottavasti voisit siis tehä postauksen siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen mielelläni postauksen, jossa kerron enemmän sairaudestani ja kokemuksistani :) Katsotaan nyt, kuinka pian saan sen aikaan, mutta yritän saada sen tehtyä lähiaikoina :)

      Poista
  6. Minullakin on 1 tyypin diabetes ja pari vuotta olen tatuointia harkinnut. Ensi syksynä olen ajatellut tatuoinnin ottaa! Onko tatuointisi parantunut hyvin? kauanko sinulle on diabetes ollut, sekin vaikuttaa kaiketi paranemiseen aika paljon? Tatutointi on todella kaunis ja selkeä, saman tyyppistä olen ajatellut mutta ranteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat tatuoinnit parantuivat minulla tosi hyvin. Missään vaiheessa ei tullut minkäänlaisia ongelmia niiden kanssa. :) Ainoastaan kannattaa muistaa se, jos jalkaan hankkii tatuoinnin niin sen parantumisessa voi kestää aika kauan, koska diabetikoiden verenkierto jaloissa on huonompi. (Tämän takia moni tatuoitsija ei edes tee diabeetikoille jalkoihin mitään.) Mutta ranteen kanssa tuskin sinulla tulee olemaan mitään ongelmaa jos hoitotasapainosi on kohtalainen ja hoidat ohjeiden mukaan tatuointia. :) Minulla on diabetes ollut 2007 kesästä lähtien, mutta edelleen ennemmin se hoitotasapaino vaikuttaa eikä, kuinka kauan diabetes on ollut. :)

      Poista

Thank you for your comment!